Berapa Hari Lagi UPKK?

Pergukafakuantan.com - Biasanya Ustaz dan Ustazah akan tulis kat bucu papan putih dalam kelas atau buatkan sesuatu untuk memberitahu ber...

countdown upkk 2020

Pergukafakuantan.com - Biasanya Ustaz dan Ustazah akan tulis kat bucu papan putih dalam kelas atau buatkan sesuatu untuk memberitahu berapa hari lagi UPKK atau dengan kaedah lain mengikut kreativiti sesorang guru.

Jenuh buka kalender kira se se untuk mendapatkan berapa hari lagi UPKK. Bagi memudahkan usaha ini, admin cuba cari satu alternatif mudah untuk mengira atau countdown UPKK. Jadual UPKK 2020 boleh rujuk SINI.

Admin cuba search google mencari widget, tool atau aplikasi untuk buat countdown UPKK 2020 ni. Ada banyak bermacam jenis dan bentuk, tapi boleh dikatakan semuanya berbayar, mula je free pastu kena bayar bagai. Yang free biasanya script iklan tertanam dalamnya, merimaskan kalau guna.

Dah try and error guna dalam blog mana yang berkenan tapi macam-macam kena daftar la, itu ini banyak yang menggunakan script atau kode yang tersembunyi, takut juga nak guna, ia akan menggangu prestasi blog.

Akhirnya terjumpa dalam salah satu blog mencerita bagaimana membuat contdown timer ni, dan admin ubah sedikit script (try and error lama tak main script ni berpino juga mata) yang diberikan mengikut keadaan/kegunaan blog Pergukafa Kuantan. Alhamdulillah jadi juga akhirnya.

upkk 2020
Tu kedudukan countdown UPKK 2020 kalau melalui telefon anda.

Admin telah setting tool widget countdown UPKK 2020 ni letak pada setiap home, page dan post blog persatuan. Ia akan keluar atas pada tajuk setiap posting. Mudah untuk kita tengok dan cari.

Selain jalan-jalan cari maklumat dalam blog ni dapat juga melihat countdown UPKK 2020 berapa hari lagi dari sekarang. Semoga ianya bermanfaat untuk semua.

Mungkin ada juga yang nak tengok rupa atau guna script countdown ni boleh copy paste je dalam blog anda masing-masing. Copy dan paste kat HTML/Javascript letak la mana-mana kat sidebar ke dalam post ke, boleh belake... boleh edit tulisan yang berwarna merah mengikut kesesuaian anda.

Code box countdown UPKK 2020
[<style scoped="scoped" type="text/css">
#UPKK2020 {background:teal;color:yellow;font-family:Oswald, Arial, Sans-serif;font-size:18px;text-transform:uppercase;text-align:center;padding:10px 0;font-weight:normal;}
.teks {color:white}
</style>
<div id="UPKK2020">
<span id="countdown"></span>
</div>
<script type="text/javascript">
//<![CDATA[
// set the date we're counting down to
var target_date = new Date("September 28, 2020").getTime();
// variables for time units
var days, hours, minutes, seconds;
// get tag element
var countdown = document.getElementById("countdown");
// update the tag with id "countdown" every 1 second
setInterval(function () {
// find the amount of "seconds" between now and target
var current_date = new Date().getTime();
var seconds_left = (target_date - current_date) / 1000;
// do some time calculations
days = parseInt(seconds_left / 86400);
seconds_left = seconds_left % 86400;
hours = parseInt(seconds_left / 3600);
seconds_left = seconds_left % 3600;
minutes = parseInt(seconds_left / 60);
seconds = parseInt(seconds_left % 60);
// format countdown string + set tag value
  countdown.innerHTML = days + " <span class='teks'>hari</span> " + hours + " <span class='teks'>jam</span> "
  + minutes + " <span class='teks'>minit</span> " + seconds + " <span class='teks'>saat <br/>menuju UPKK</span> 2020";
}, 1000);
//]]>
</script>]


Selamat mencuba, jika tiada blog boleh rujuk dan tengok dalam blog persatuan ni untuk melihat countdown UPKK 2020.

Widget countdown UPKK 2020 ini masih dalam proses percubaan, jika terdapat sebarang masalah sila lapor segera kepada admin untuk dibaikpulih semula.

Update:
Admin telah menambah lagi widget tarikh miladi, hijri, jam dan waktu solat bagi memudahkan pengunjung melihat terus dari blog persatuan ini.

Terima kasih,

ADMIN
Blog PERGUKAFA Kuantan

COMMENTS

BLOGGER
Name

AJK,14,Buku,21,Guru KAFA,29,Info KAFA,401,Jadual,25,JAIP,67,JAKIM,64,JPN,5,JUC,13,Mesyuarat,29,MUIP,14,PAID,35,Peperiksaan,28,Pergukafa,83,Program,205,SAR KAFA,133,Simpeni,9,UPKK,118,Zon KAFA,12,
ltr
item
Persatuan Guru-Guru SAR KAFA Daerah Kuantan: Berapa Hari Lagi UPKK?
Berapa Hari Lagi UPKK?
https://1.bp.blogspot.com/-k68VyTEDEzs/XikUFpYFcTI/AAAAAAAAeos/s-M_hBm-jP8ULH7LFXedNfLLd9d6xSW_QCLcBGAsYHQ/s640/countdown%2Bupkk%2B2020.png
https://1.bp.blogspot.com/-k68VyTEDEzs/XikUFpYFcTI/AAAAAAAAeos/s-M_hBm-jP8ULH7LFXedNfLLd9d6xSW_QCLcBGAsYHQ/s72-c/countdown%2Bupkk%2B2020.png
Persatuan Guru-Guru SAR KAFA Daerah Kuantan
https://www.pergukafakuantan.com/2020/01/berapa-hari-lagi-upkk.html
https://www.pergukafakuantan.com/
https://www.pergukafakuantan.com/
https://www.pergukafakuantan.com/2020/01/berapa-hari-lagi-upkk.html
true
750727900485308402
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Baca lagi... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU TAG ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content