Aplikasi Sempoi Blog Pergukafa Kuantan

Aplikasi persatuan yang sempoi untuk telefon bimbit anda...

banner aplikasi

Pergukafakuantan.com - Sebelum ini admin pernah membuat satu aplikasi khas untuk blog persatuan (rujuk sini), ianya perlu di install menggunakan aplikasi yang telah dibina. Aplikasi ni tak perlu install apa-apa, simple je....

Aplikasi dulu agak leceh, kali ni terdapat satu cara yang lebih sempoi untuk menyimpan blog Persatuan dalam telefon anda tanpa perlu download dan install aplikasi.

Sila ikuti langkah-langkah berikut. Selamat mencuba.

1. Sila buka telefon bimbit anda cari google chrome, taip persatuan guru kafa Kuantan akan keluar seperti di bawah, klik link persatuan tersebut.

carian google search
2. Akan terus terpapar blog persatuan, klik titik tiga tu.


blog persatuan

3. Cari dan klik "Add to Home screen.


add to home screen

4. Akan keluar seperti gambar di bawah, sila tukar nama sebab yang keluar tu panjang sangat. Ikut la nama apa pun, blog persatuan ke, Pergukafa ke... dan klik Add


tukar nama

5. Tahniah anda telah berjaya. Jadinya kita tidak perlulah untuk taip nak cari blog persatuan dalam google search. Klik je logo tu terus ke laman web blog Persatuan Guru KAFA Daerah Kuantan.

paparan home

Mohon semua ahli Persatuan simpan link ini dalam telefon masing-masing. Siapa lagi nak sokong persatuan kita kalau bukan kita. Semoga ianya bermanfaat untuk kita semua.


COMMENTS

BLOGGER
Name

AJK,10,Buku,21,Guru KAFA,22,Info KAFA,367,Jadual,23,JAIP,56,JAKIM,54,JPN,5,JUC,13,Mesyuarat,28,MUIP,14,PAID,31,Peperiksaan,26,Pergukafa,82,Program,204,SAR KAFA,125,Simpeni,9,UPKK,116,Zon KAFA,9,
ltr
item
Persatuan Guru-Guru SAR KAFA Daerah Kuantan: Aplikasi Sempoi Blog Pergukafa Kuantan
Aplikasi Sempoi Blog Pergukafa Kuantan
Aplikasi persatuan yang sempoi untuk telefon bimbit anda...
https://1.bp.blogspot.com/-b-8ARBowTaY/XmUWKnewSrI/AAAAAAAAfkM/UUfTbej1KfQTS9dhOD3u4nKwP6TiXQiAACLcBGAsYHQ/s640/aplikasi%2Bblog.png
https://1.bp.blogspot.com/-b-8ARBowTaY/XmUWKnewSrI/AAAAAAAAfkM/UUfTbej1KfQTS9dhOD3u4nKwP6TiXQiAACLcBGAsYHQ/s72-c/aplikasi%2Bblog.png
Persatuan Guru-Guru SAR KAFA Daerah Kuantan
https://www.pergukafakuantan.com/2020/03/aplikasi-sempoi-blog-pergukafa-kuantan.html
https://www.pergukafakuantan.com/
https://www.pergukafakuantan.com/
https://www.pergukafakuantan.com/2020/03/aplikasi-sempoi-blog-pergukafa-kuantan.html
true
750727900485308402
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Baca lagi... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU TAG ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content